Tür : Karma Veri Tabanı
İçerik : BASE, özellikle akademik web kaynakları için dünyanın en hacimli arama motorlarından biridir. BASE, 10.000'den fazla içerik sağlayıcıdan 300 milyondan fazla belge sağlar. Dizine eklenmiş belgelerin yaklaşık %60'ının tam metinlerine ücretsiz olarak (Açık Erişim) erişebilirsiniz.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Klinik Araştırmalar Veri Tabanı
İçerik : ClinicalTrials.gov, hastalara, aile üyelerine, sağlık uzmanlarına, araştırmacılara ve halka, çok çeşitli hastalıklar ve durumlar hakkında kamu ve özel olarak desteklenen klinik araştırmalar hakkında bilgilere kolay erişim sağlayan Web tabanlı bir kaynaktır. Web sitesi, Ulusal Sağlık Enstitüleri'ndeki (NIH) Ulusal Tıp Kütüphanesi (NLM) tarafından yönetilmektedir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Makale Veri Tabanı
İçerik : Digital Commons Network, dünya çapında yüzlerce üniversiteden ve yüksekokuldan ücretsiz, tam metinli bilimsel makaleleri bir araya getirmektedir. Üniversite kütüphanecileri ve onların destekleyici kurumları tarafından küratörlüğünü yapan Digital Commons Network, hakemli dergilerde yayınlanan makaleler, kitap bölümleri, tezler, konferans öğeleri ve diğer bilimsel çalışmalardan oluşan bir koleksiyona sahiptir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Makale Veri Tabanı
İçerik : Genişletilmiş dil modelleri sayesinde literatür taramasını hızlı bir şekilde yapmaya aracılık eder. Tüm akademik disiplinleri kapsayan Semantic Scholar derlemindeki 125 milyon akademik makaledeki aramaları ortaya çıkartır. Elicit'teki makalelerden veri çıkardığınızda varsa tam metni, yoksa özeti gösterecektir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Gravür ve Harita Veri Tabanı
İçerik : Gravürler (antik baskı resimler), fotoğraf makinesinin günlük hayatta kullanılmaya başlanılmasından (1850’li yıllar) öncesi dönemler için orijinal boyalı resimler dışında toplumların sanatı, tarihi, sosyal hayatı, kültürleri, ülke topografileri, şehir manzaraları, mimarileri vb. hakkında bilgi sahibi olunabilecek görsel medya aracıdır. Veri tabanı içeriğinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Asya, Okyanusya ve Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaşayan toplumların 10.000’den fazla gravür ve haritaları yer almaktadır.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : e-Süreli Yayın Koleksiyonu
İçerik : İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde muhafaza edilen Hakkı Tarık Us Koleksiyonu, Osmanlı Süreli yayınlarının dijital arşividir. Türkçe, Osmanlıca veya Arapça dildeki yayınlar İnternet sayfası üzerinden araştırmacıların erişimine açıktır.
>> Dikkat! Hakkı Tarık Us koleksiyonu dosyalarını DjVu eklentisi ile görüntüleyebilirsiniz. Eklenti sadece Internet Explorer tarayıcısında çalışmaktadır. Eklentiyi kurmak için: - Programı indirin.: - Programın zip'ini açın.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Karma Veri Tabanı
İçerik : TÜBİTAK ULAKBİM’de geliştirilen Türkiye Akademik Arşivi (Harman), ulusal arşivler, dergiler (veri sağlayıcılar) ile arama motoru servisleri (servis sağlayıcılar) arasında ilişki kurarak, uluslararası standartlara uygun olarak gereksinim duyulan içeriğe erişim sağlayan üst veri harmanlama yazılımıdır. Ulusal Kurumsal Açık Arşiv içeriklerinin üst verilerini harmanlayarak yayınlara Harman adresi üzerinden erişim sağlanmaktadır.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Makale Veri Tabanı
İçerik : IMF eLibrary veritabanı küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara ve istatistiklere erişim imkanı sunan IMF eLibrary veri tabanının içerisinde 310 tanesi kitap olmak üzere 15000'in üzerinde çeşitli kaynaklara ve bir milyondan fazla veri serisine erişim sağlamaktadır. IMF eLibrary Text – Global ve bölgesel ekonomik ve finansal araştırma, tahmin ve analiz yapmanıza olanak sağlayacak 15000’den fazla yayına erişim. eLibrary Data – Bir çok veri tabanının içerisinde yer alan bir milyondan fazla istatistik serisine tek bir arayüzle erişim imkanı sunar. ELibrary AREAER Online – Döviz oranları ile ilgili araştırma yapmaya olanak sağlayan özel bir veri tabanı (Annual Report on Exchange Arrangements and Exchange Restrictions—AREAER)
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Karma Veri Tabanı
İçerik : Harvard Üniversitesi, Islamic Heritage Project aracılığıyla Harvard'ın ünlü kütüphanesi ve müze koleksiyonlarından bulunan yüzlerce İslam el yazması, haritalar ve basılı metinleri kataloglamış, muhafaza etmiş ve elektronik ortama aktarılmıştır. Nadir ve çoğunlukla benzersiz olan bu eserler İnternet aracılığı ile tüm dünyadaki araştırmcıların erişimine açılmıştır. Islamic Heritage Project Prens Alwaleed Bin Talal'ın desteği ile araştırmacıların hizmetine sunulmuştur. Islamic Heritage Project için Harvard'ın Open Collections Program'ı aracılığı ile 280'den fazla el yazması, 275 basılı metin, 50 harita ve 156.000 sayfanın üzerinde belgenin elektronik kopyasını üretmiştir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Makale Veri Tabanı
İçerik : İlahiyat fakültelerinin yayımlamakta olduğu dergiler başta olmak üzere çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî süreli yayınlarla sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsayan veri tabanında bibliyografik künyelere ve izni alınabilen makalelerin tam metinlerine PDF olarak erişilebilmektedir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Makale Veri Tabanı
İçerik : Sosyal bilimler alanında yayımlanan akademik dergilerdeki, sempozyum/konferans ve armağan kitaplarındaki makale ve tebliğ künyelerini içeren bu veri tabanı, yalnızca bibliyografik künyelerden oluşmakta olup makale metinlerini içermemektedir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Kitap Veri Tabanı
İçerik : Osmanlı döneminde basılmış eserlerin bibliyografik künyelerini ve dijital kopyalarını araştırmacıların hizmetine sunmaktadır. Bu veri tabanı, tarih, edebiyat, dinî ilimler ve diğer sosyal bilimler alanlarında Osmanlıca yazılmış kitapların tam metinlerine erişim imkânı sağlar.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Dergi Veri Tabanı
İçerik : Osmanlı döneminde yayımlanmış dergi ve gazetelerin bibliyografik künyelerini ve dijital kopyalarını araştırmacıların erişimine sunmaktadır. Bu veri tabanı, tarih, edebiyat, dinî ilimler ve diğer sosyal bilimler alanlarında Osmanlıca yayımlanmış süreli yayınların tam metinlerine ulaşma imkânı sağlar.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Makale Veri Tabanı
İçerik : İSAM tarafından deneme mahiyetinde açılan Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alan makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır. Veri tabanında hâlihazırda 153.900 bibliyografik künye yer almakta olup dijital yayım izni alınan 132.730 makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Ansiklopedi
İçerik : 1983 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve ilk cildi 1988 yılında neşredilen TDV İslâm Ansiklopedisi (DİA) tamamen telif bir eser olup İslâmî ilimler, İslâm ülkelerinin tarihi, coğrafyası, kültür ve medeniyeti gibi alanları kapsayan madde listesi orijinaldir. İlgili ilim kurulları tarafından yaklaşık 500 temel kaynaktan taranarak tespit edilen bu liste 15.226 maddeden oluşmakta, bazı maddelerin farklı ilim dallarınca yazılan alt bölümleri de eklenince rakam 16.855’e ulaşmaktadır.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Karma Veri Tabanı
İçerik : OECD’nin yayınlarını içeren veri tabanıdır. İktisat, finans, işletme ve ilgili diğer sosyal bilim alanlarında; arşivleri ile birlikte 300’e varan süreli yayın, 9.900 kitap (3.780’ü çok dilde özet ile), 35.600 kitap bölümü, 2.700 toplantı bildirisi, tam metin dokümanların içinde yer alan erişilebilir formatta 34.000 Excel dosyası, direkt erişilebilir ve taranabilir 5.000 Excel dosyası, OECD.Stat ile 1960’tan günümüze arşivleri ile 300 veri setine ve 5 milyardan fazla veriye erişim sağlar.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Karma Veri Tabanı
İçerik : OpenAIRE, Avrupa açık erişim politikaları ve ilgili rehberlik politikalarının nasıl yapılacağına yönelik kılavuzlar hazırlayarak tüm üye ülkelerini kapsayan geniş bir destek ağı oluşturur. Bu ağ aracılığı ile tüm araştırma paydaşları ve akademik yayın dünyası arasında köprü görevi görür. Çeşitli akademik disiplinlerdeki açık erişim arşivlerinin içeriğinin (dergi, tez, kitap, raporlar vb.) harmanlandığı bir veri tabanıdır. Veri tabanı 2700 kurumsal arşiv ve Açık Erişim dergiden 524 binden fazla veri seti, 21 milyondan fazla yayın içerir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Sözlük Veri Tabanı
İçerik : 430.000'den fazla madde başlığı ve 158.000'den fazla kelime ve orijinal metinleriyle en güvenilir ve kapsamlı tarihi sözlük çalışmasıdır. Veri tabanında Türkçe kelimelerin Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinde açıklamaları da yer almaktadır. Sözlüklerde geçen 54.000 adet Arapça ya da Farsça kökenli kelimenin Arapça ve Farsça güncel anlamlarına yer verilmiş ve bu kelimelerin karşılıkları ayrıca yazılmıştır.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : Bibliyometrik Veri Tabanı
İçerik : SCImago Journal & Country Rank, Scopus® veri tabanında bulunan bilgilerin (Elsevier B.V.) geliştirdiği dergileri ve ülke bilimsel göstergelerini içeren, halka açık bir portaldır. Bu göstergeler, bilimsel alanları değerlendirmek ve analiz etmek için kullanılabilir. Dergiler ayrı ayrı karşılaştırılabilir veya analiz edilebilir. ülke sıralamaları ayrıca ayrı ayrı karşılaştırılabilir veya analiz edilebilir. Dergiler, konu alanına (27 ana tematik alan), konu kategorisine (313 spesifik konu kategorisine) veya ülkeye göre gruplandırılabilir. Alıntı verileri, dünya çapında 239 ülkeden 5.000'den fazla uluslararası yayıncıdan ve ülke performans ölçümünden 21.500'den fazla başlıktan elde edilmiştir.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : TBMM Tutanakları Veri Tabanı
İçerik : TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihli ilk toplantıdan bugüne, TBMM, Millet Meclisi, Cumhuriyet Senatosu, Kurucu Meclis, Temsilciler Meclisi, Milli Birlik Komitesi, Milli Güvenlik Konseyi ve Danışma Meclisi’nden meydana gelen Parlamentonun tüm tutanakları.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Tür : e-Tez Veri Tabanı
İçerik : Bu veri tabanı, üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler elektronik ortama aktarılarak İnternet üzerinden erişilebilir hale getirilmiştir. Veri tabanı elektronik ortama taşınan tezlerden, yazarları tarafından "çoğaltması ve yayımı için” izin verilmiş olanlara tam metin (pdf) olarak erişim sağlar.
Abonelik Durumu : Açık Erişim
Sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Site kullanımınızı sürdürerek, sizlere daha iyi hizmet vermek amacıyla kullandığımız çerezleri kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi
Tamam, Anladım.