Bağışta bulunan kişi ve kurumların adları bu sayfada listelenmektedir. Ayrıca bağışçılarımızın isimleri kitapların içine ve Kütüphane katalog kaydına işlenmektedir.
Antalya Akseki’de doğdu (1947). Doktorasını “Kur’an ve Sünnette Sevgi Kavramı: Özellikle Allah Sevgisi” adlı teziyle sonra geçiş yaptığı Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı (1984). 1997’de doçent, 2003’te profesör unvanını aldı. Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) başkanlığı görevini 2022 yılı Eylül ayına kadar sürdürdü. İlmî ve akademik çalışmaları hadis ve siyer alanlarında yoğunlaşmıştır. 22 Kasım 2022’de İstanbul’da vefat etti.
El-A’zami Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletine bağlı Azamgarh şehrinde doğdu. Tam olarak doğum tarihi bilinmeyen Muhammed Mustafa El-A’zami’nin 1928 ya da 1932 yılında dünyaya geldiği söyleniyor. El-A’zami okula başlamadan önce babasından Arapça, Farsça ve Kur’an dersleri aldı. İlk, orta ve yüksek tahsilini Hindistan’da tamamladı. Yüksek Lisansını 1955 yılında el-Ezher’de, doktorasını 1966 yılında Cambridge Üniversitesi’nde yaptı. 1955-64 yılları arasında Katar Millî Kütüphanesi’nde çalışan A’zamî, doktorasını tamamladıktan sonra Suudî Arabistan, İngiltere ve ABD’nin değişik üniversitelerinde öğretim üyeliğinde bulundu.
26 Nisan 1919 tarihinde Asyût vilâyetine bağlı Mûşâ köyünde doğdu. Muhammed Kutub, hayatı üzerinde en çok etki bırakan kişilerden birinin ağabeyi Seyyid Kutub olduğunu söylemiştir. Ağabeyi ile Kahire’ye giderek ilk ve orta öğrenimini burada yaptı. 1940’ta Mısır (Kahire) Üniversitesi İngiliz Filolojisi Bölümü’nden mezun oldu. 1941’de Yüksek Öğretmen Okulu’ndan psikoloji ve eğitim diploması aldı.
Ethem Sancak (1958, Siirt), iş insanı. 2006-2010 yılları arasında Brezilya İstanbul Fahri Konsolosu olarak görev yaptığı sırada iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından ötürü döneminin Brezilya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lula da Silva tarafından, iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından ötürü Brezilya’nın en üst düzey hizmet madalyası olan “Rio Branco Liyakat Nişanı” ile onurlandırılmıştır. 2001 yılında ‘Yılın İşletmecisi’ ve 2005 yılında ‘Yılın Girişimcisi’ seçilen Ethem Sancak, 2007 yılında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ‘Milli Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülüne’ layık görülmüştür.
1952 yılında Erzurum’da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde tamamladı (1974). Yüksek lisansını Üniversity of Wisconsin’de (1978) ve Doktorasını The University of Chicago’da (1983) yaptı. 1983 yılında ODTÜ Felsefe Bölümü’nde göreve başladı. 1987’de Doçent ve 1993’te Profesör oldu. 1985’de Chicago Üniversitesinde, 1995-99 arasında Malezya Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyeti Enstitüsü’nde görev yaptı.
1950’de Yeşilhisar/Kayseri’de doğdu. 1983’de Doktor, 1990’da Doçent ve 1996’da Profesör oldu. 1986 yılında sahası ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Mısır / Kahire’ye gönderildi. 54. Hükümette, Türk Cumhuriyetleri ve Yurtdışında Yaşayan Akraba Türk Topluluklarından sorumlu Başbakanlık Danışmanlığı görevinde bulundu. Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul I. Bölgeden XXI. Dönem Milletvekili olarak seçildi. Ak Parti’nin kurulması, kurumsallaşması ve teşkilatlanmasında aktif görevlerde bulunarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde yeniden XXII. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü. M.T.T.B., Birlik Vakfı ve Hüdâyî Vakfı başta olmak üzere pek çok vakıfta aktif görevler aldı. İslâm, Kadın-Aile, İlim – Sanat ve Altınoluk dergileri yazarlığı ile yayın kurulu üyeliğinde bulundu. İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Eyüpsultan, İstanbul’da doğan İbrahim Sadri aslen Erzincan Yücebelen, Kemahlıdır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde okuduktan sonra, yedi yıl tiyatroyla uğraştı. Turnelere çıkarak, Anadolu’yu yakından tanıma imkânı buldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazı ve şiirleri yayımlandı. Radyo ve televizyonlarda programcılık ve sunuculuk yaptı. Halen bir özel televizyonda program yapmaktadır. Şiir ve tiyatro kasetleri de bulunan şairin, şiir kitapları da mevcuttur.
>>> Bağışçıların tam listesi için tıklayınız <<<
Sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Site kullanımınızı sürdürerek, sizlere daha iyi hizmet vermek amacıyla kullandığımız çerezleri kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi
Tamam, Anladım.