İstanbul'daki kütüphanelerin kültürel mirasının bir araya geleceği platform, yapılacak entegre çalışmalar ve paydaş katılımlarının sağlanmasıyla ulusal bir bilgi ağına dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında, ilk etapta İÜ Merkez Kütüphanesi ve Nadir Eserler Kütüphanesi koleksiyonlarında yer alan değerli eserler başta olmak üzere, İstanbul'daki kütüphanelerin elektronik ortamdaki kültürel miras ürünü koleksiyonları ortak bir dijital platform üzerinden erişime açılacaktır. Platforma içerik sağlamak üzere benzer kapsamdaki koleksiyonlar da elektronik ortama aktarılmaktadır.
DijitalKütüpİST projesi ile kütüphanelerin koleksiyonlarındaki yazma eserler, nadir kitaplar ile gazete, fotoğraf, harita ve Osmanlı dönemi müzik notaları gibi değerli eserler dijitalleştirilerek bir platformdan erişime sunulacaktır. Projeyle, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler ile meslek profesyonelleri için kültürel miras dijital kaynaklarına açık ve hızlı erişim imkânı sağlanacaktır.
Yeni bir üniversite olmasına rağmen İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesi bağış ve değerli koleksiyonları satın alarak Nadir Eserler Koleksiyonunu zenginleştirmiştir. Şu halde kütüphanede 991 adet Osmanlıca ve Arapça nadir eser, 10 adet el yazması eser vardır. Bu eserler arasında, Amerika’dan çok zor şartlarda getirttiğimiz 444 yıllık “Tefsiru Ebi’s-Suûd”, İncil, Tevrat gibi değerli eserlerin yanı sıra çok sayıda nadir taş baskı eserler vardır. Kuşkusuz bilim, “İşbirliği ve fikir paylaşımlarına ihtiyaç duyar”. Bu bakış açısıyla nadir eserlerimizi dijitalleştirerek insanlığın hizmetine sunma gayretindeyiz. Aynı amacı taşıyan İSTKA projesinde yer alarak; sürdürülebilirlik, erişilebilirlik ve görünürlük çalışmalarına katkı sunmayı hedefliyoruz.